Hva alle småbarnsforeldre må huske på om sommeren!

Postet 2019-05-02

Hva er det viktig å huske på om sommeren når man har små barn i huset? Sommeren er kort i Norge, og dette er tiden for å være sammen med barna dine og finne på morsomme ting sammen ute. Her får du noen tips fra oss, som kan inspirere deg til å ha fokus på de viktigste verdiene i sommer!

  • Skap sommerminner

Husk at du kun har 18 somrer sammen med barna dine før de blir voksne! Det er om sommeren at barna og vi foreldre har fri, og da er dette en unik mulighet til å bruke tid sammen og skape gode familieminner.

"Sommeren er en unik tid til å skape gode familieminner sammen! Sove under åpen himmel for første gang eller grille fisk barna selv har fisket på bål.

  • Senk forventningene

Som mor eller far er det lett at vi har diverse prosjekter vi selv ønsker å få gjort om sommeren, når vi endelig har fri. Dette kan føre til at vi ikke prioriterer tid sammen med barna eller hverandre, og blir oppslukt av våre egne prosjekter. Det kan være lurt å senke forventningene, og tenke at vi ikke rekker så mye i løpet av en kort sommer. Sommeren er en tid for å være. Ta med en god bok og et teppe ut i hagen i sola, og les høyt for barna. Det er lov å bare være, og roe helt ned.


Sommeren er tiden for såpebobler, saftis og familietid.  • Tid med familien er det viktigste

Det er alltid ting som burde vært gjort, noe som skulle vært pusset opp eller fikset på. Likevel er tid med familien det viktigste. Småbarnsfasen får du aldri igjen, og det er NÅ du har tid til å forme barnas oppvekst og skape gode minner. Hopp i en søledam, dra på telttur sammen, lag fotballbane i hagen eller fisk etter krabber på stranda. Det kan også være fint å kombinere lek og jobb ved å si: "La oss alle jobbe sammen i et par timer nå før lunch, og så drar vi på stranda resten av dagen og bare koser oss!"

  • Senk tempo

Mange småbarnsfamilier lever hverdagslivet i et utrolig høyt tempo. Når det er sommer, trenger vi ikke å fylle dagene med masse aktiviteter, fart og spenning hele tiden. Vi kan senke tempo. Dra på fisketur, skogstur eller fjelltur. Kjenne på stillheten og roen. Å være ute i naturen er godt for ånd, sjel og kropp!


Det er godt for både voksne og barn å bruke tid ute i skog og mark.  • Bruk nærområdene

Det er mye gøy vi kan finne på ute der vi bor, og man trenger ikke å dra på fancy ferieturer til dyre destinasjoner. Har du en hage og en hageslange? Da kan du ha timevis av moro ute i hagen med familievannkrig, springe gjennom sprederen eller plaske i et lite oppblåsbart basseng."Det viktigste er at vi er sammen. At vi setter av tid til hverandre i sommerferien.


  • Vær tilstede

Sommeren er en tid for å ta tid til barna (og til hverandre som ektepar!). Kanskje vi kan legge bort skjermer og sosiale medier litt, og heller gjøre ting sammen. Le sammen, lese sammen, leke sammen og lære sammen. Vær tilstede i øyeblikket, og la barna vite at mamma og pappa er tilgjengelig og interessert.Se våre sommertips på YouTube også:
Skal du på bilferie med barna i sommer? Les våre tips her!

Relaterte artikler

Meny

Innstillinger

Del