Bibelen for alle

Postet 2023-03-07

Guds Ord er for alle! Kan dette bli året der vi kommer litt nærmere Gud ved å lese Hans Ord? 

(Inneholder reklame for Hermon forlag)


Årets leteaksjon

Nylig startet vi på et nytt år, og det gir nye muligheter. Vi vil oppfordre alle til å søke etter Herren Gud i Hans Ord! Hør hva Herren sier om det å søke etter Ham:

"Dere skal søke Meg og finne Meg, når dere søker Meg av hele deres hjerte. Jeg skal la Meg finne av dere, sier Herren."
Jer 29,13-14 (BGO)

"For hver den som ber, han får, den som leter, han finner, og den som banker på, skal det bli åpnet for."
Matt 7,8 (BGO)

"Hold dere nær Gud, så skal Han holde seg nær dere."
Jak 4,8 (BGO)

En Bibel som passer for deg

Bibelen kommer i mange innpakninger: Kun bibelteksten, med fotnoter, med studiekommentarer, som tegneserie, barnebibel, som «tweens»-utgave, med plass til egne kommentarer, med «hverdagsspråk», som lydbok, og sikkert enda flere. Det betyr at det er en god mulighet til å finne en som passer for deg. 

Barn

Vi synes det er så viktig at Bibelen blir gjort kjent til barna mens de er små. Sist vi sjekket hvor mange barnebibler vi hadde i huset, kom vi til 20 stk. I tillegg fant vi bøker om Noahs ark, Daniel i løvehulen, David og Goliat, Moses og utfarten av Egypt og Jesus sine lignelser. 

Mange synes det er fint med kommentarer til bibeltekstene. Her er Bibelen - Guds Ord / FOKUS. Se mer på hermon.no/fokusSkole, «tweens» og ungdom

Når barna kommer i skolealder, så vokser de gjerne ifra barnebiblene. Da finnes det tegneseriebibler og etterhvert bibel for «tweens». Disse prøver å vekke interessen i barna for å fortsatt utforske Bibelen, og er svært gode hjelpemidler i overgangen mellom barn og ungdom.


Student og voksen

Studentbibler og studiebibler er kanskje neste steg. Bibelen med kommentarer, temabokser, tidslinje, ordforklaringer, kontekstforklaringer osv. Når barna blir ungdommer og unge voksne, begynner de å stille spørsmål til så mye. Også Bibelen. Mange foreldre har kanskje ikke svarene på alle spørsmålene, og da kan slike Bibler kanskje være en hjelp. 

Noen av oss liker å fargelegge, skrible, tegne og drodle når vi leser. Da kan en kreativ Bibel være et godt valg. 


Digital Bibel

Vi må ikke glemme Bibel-apper til smarttelefoner. Det finnes flere av dem, og med disse lastet ned, har vi alltid med oss Bibelen i lomma! 

Flere av disse inneholder leseplaner, studiekommentarer, forskjellige språk og oversettelser, hebraisk og gresk ordlister og forklaringer, osv. 

I tillegg går det an å høre Bibelen på lydbok!


Bibelen i bok eller digitalt. Begge deler er flott! Finn ut hva som passer best for deg


Kom igang

Et av våre beste tips til å finne motivasjon til å lese i Bibelen, er å kjøpe en helt ny Bibel. Finn en som passer for deg, og begynn det nye året med å lese Guds Ord - hver dag!


Se vår YouTube-video: "BIBELEN TIL ALLE, I ALLE ALDRE, I ALLE LIVETS SITUASJONER"

Merkelapp: Familie, Hjertehjemme, Barn, tro, Bibel
Relaterte artikler

Meny

Innstillinger

Del