Fredfull juletid - gratis PDF

Postet 2021-12-01

Ønsker du en koselig julefeiring, men kjenner på julestress? Blir du overveldet av julemas og høye forventninger? Nederst på siden finner du en gratis PDF som kan hjelpe familien til en koselig og fredfull juletid.
Julestress

Jul er en utrolig koselig tid på året, og både små og store gleder seg til jul. Samtidig kan desember også være en hektisk og stressende tid for oss som er foreldre. Barna våre har høye forventninger til juleferien, og det er mye ekstra som skal ordnes i førjulstiden.
Ønsker du en fredfull juletid i år?


Høye skuldre

Som mamma og pappa står vi på fra morgen til kveld. Vi vasker, handler, lager mat og planlegger julegaver for venner og kjente. Og kanskje er det slik at mor og/eller far i familien blir stående med høye skuldre og mye av ansvaret for julefeiringen?
Ha en plan for julen


Familieteam

I vår familie snakker vi mye med barna våre om viktigheten av å jobbe som et team. En familie er nemlig et team der alle er med og drar sin del av lasset. Vi må hjelpe hverandre og dele på arbeidsoppgaver - ut fra alder og evner. Et hjem er ikke som et hotell hvor vi har folk som serverer oss og rer opp sengene våre. Et hjem er et sted hvor store og små bidrar, hjelper til og tjener hverandre.
Hold fokus på det koselige og nære. Fordel oppgavene


Juleplaner

På alle arbeidsplasser legger man planer for å oppnå ønsket resultat. Hvorfor ikke gjøre det samme i familien? Vi har laget en gratis PDF på fem sider hvor dere kan planlegge julen - sammen som familie! Alle kan være med og samles rundt en visjon for julen: Hva skal vårt fokus være? La barna få komme med sine tanker her, og kom fram til et felles fokus.
Planlegg julegaver i god tid for å unngå stress


Fordeling av arbeid

For å unngå at kun en person i familien blir overlesset av arbeid og stress, kan alle i familien få ulike oppgaver som skal gjøres før julaften. Skriv ned, heng opp listen og kryss av etter hvert som oppgavene blir gjort. Skriv ned hvilke oppgaver som er de viktigste å gjøre før julaften. Mindre viktige oppgaver kan også skrives ned - sånn i tilfelle man rekker å gjøre noen av dem.
En enkel plan kan hjelpe å komme i mål sammen som familie


Julegaver

Mange opplever at julegaver er et stort stressmoment og også en stor utgiftspost. I Norge har mange av oss alt vi trenger, og det er kanskje ikke behov for å fylle hjemmene våre med enda mer dyrt utstyr og ting vi egentlig ikke trenger? Hva med å gi noen kreative julegaver denne julen? På siste side i PDF-filen finner du tips til nyttige og kreative julegaver. Hva med å planlegge et lite juleverksted hvor hele familien lager julegaver sammen?


Vi i Hjerte hjemme ønsker dere en velsignet jul - full av nåde og fred!“Ordet ble kjøtt og tok bolig iblant oss, og vi så Hans herlighet,

den herlighet som Den enbårne har fra sin Far, full av nåde og sannhet.” (Joh 1,14 - Bibelen Guds Ord)Klikk på bildet under for å laste ned denne gratis PDF-filen:

Relaterte artikler

Meny

Innstillinger

Del