25 år sammen

Postet 2023-01-19

Vi holder sammen fordi vi tok et valg, og LOVTE hverandre å elske i gode og onde dager da vi giftet oss i 1999. Og når vi står sammen som et team - står vi mye sterkere. Vi to. For alltid.


25 år sammen ❤️❤️

Livet har gitt oss sorger og gleder, latter og gråt, fortvilelse og lykke, eventyr og kjedsomhet, gode dager og onde dager.

Vi holder sammen fordi vi tok et valg, og LOVTE hverandre å elske i gode og onde dager da vi giftet oss i 1999. Og når vi står sammen som et team - står vi mye sterkere. Vi to. For alltid.

Alle ektepar har gode og onde dager. Ingen lever *LYKKELIG* alle sine dager. Vi holder sammen fordi vi VELGER hverandre - hver dag, hver uke, hver måned, hvert år. I et helt liv.


Hva er det som har gjort at vi har holdt sammen i alle disse årene?

  • Kjærlighet

Forelskelsen i starten av forholdet vårt var lett å føle. Etter over 20 år sammen velger vi fortsatt å elske hverandre, og kjærligheten har grodd seg dypere. Nå er det mer som «vil ikke klare meg uten deg»-kjærlighet.

  • Godvilje

Når utfordrende tider kommer, har vi begge en innstilling som sier «dette klarer vi - sammen». Ved uoverensstemmelser, kommer vi ofte ut ved at begge viser godvilje og forståelse.

  • Gud

Vi tror begge at Gud og Hans Ord gir veiledning og hjelp til gode valg. I Jakob 4,8 står det «Hold dere nær Gud, så skal Han hold seg nær dere.»

  • Ydmykhet

Etter at vi hadde vært gift noen år, og «surfet» på forelskelse og ung kjærlighet, merket vi også at vi var forskjellige. Etter ytterligere år som gift, kunne disse forskjellene utvikle seg til krevende konflikter. Med GOD hjelp fra Guds Ord valgte vi å forfølge Guds type kjærlighet - den som legger ned sitt eget og dør fra seg selv. 

  • Valg

Etterhvert ble årene flere, kjærligheten grodde seg dypere og familien økte i antall. Vi vet at det beste for oss er å «elske hverandre inntil døden», og vi har begge valgt å gå for det beste for OSS.

  • Tilgivelse

Jesus lærer oss å tilgi. Ofte. Det er røster som mener at man er svak dersom man tilgir. Men vi tror at det er en sannhet i tilgivelse som er kraftfull, og hjelper med å ikke bli bitter og få forakt for andre. I Rom 12,10 står det «…vær fremst i det å vise de andre ære.» En annen oversettelse sier «Kappes om å hedre hverandre.» Vi har blitt enige om å ha en liten konkurranse gående: om å gjøre å være den første som ber om tilgivelse etter en konflikt.

  • Pleie

Både biler, kjøkkenhager og hus trenger pleie og ettersyn dersom de skal gi det de er til for. Det samme gjelder i et parforhold. Vi har deltatt på unge-par-weekend, ekteskaps-weekend og når-to-blir-ett-kurs. Vi prøver å få til små dater, der vi finner på noe sammen - bare vi. Og noen få ganger har hatt en helg sammen uten barna. 

  • Ekteskapspakten

Den 28.desember 1999 inngikk vi en pakt med hverandre innfor Gud og mennesker. En pakt kan forklares enkelt med at to parter har et trygt og godt fellesskap. Denne pakten har vi bestemt oss for at vi ikke skal bryte.



Relaterte artikler

Meny

Innstillinger

Del