Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

10 tips til billig ferie med barn

Postet 2018-07-06


Skal du på bilferie med barna dine i sommer? Planlegger du familieferie, men har et stramt budsjett? Hvordan spare penger samtidig som du skaper 
gode sommerminner sammen med barna? Sjekk ut våre 10 tips før du reiser!

Tips 1: Planlegg overnatting

Her er det mye penger å spare, fordi overnatting kan bli kjempedyrt for en hel familie. Har du venner og familie du kan overnatte hos, kan du spare mye penger. Andre tips er: Telt, lån hytte av venner og familie, byttelån venners hus en uke, Airbnb, Turistforeningens hytter, rimelige campinghytter - eller spør om å få låne huset til familie eller venner mens de er bortreist på sin ferie.


Tips 2: Lag en pakkeliste

Det er utrolig irriterende å starte ferien med å oppdage at man har glemt noe viktig, og det er dyrt å skulle kjøpe nytt det man har lagt igjen hjemme. Lag derfor en pakkeliste der dere har full oversikt over alt som skal med på ferien. Store barn kan pakke sin egen koffert, og krysse av på lista etterhvert som de pakker. For å gjøre det enkelt, kan du lagre et dokument på data som du kaller "Pakkeliste sommerferie" og forandre litt hvert år etter behov.


Tips 3: Aktivitetssekk til hvert barn

Pakk en sekk eller bag til hvert barn i bilen, som inneholder aktiviteter, leker, bøker, tegnesaker o.l. For babyer og små barn er det lurt å putte leker i små lynlåsposer, og gjerne gjem unna disse lekene i noen uker før dere reiser slik at det blir ekstra gøy å leke med lekene siden barna ikke har sett dem på lenge. Større barn kan pakke ned mobiltelefon med lydbøker og musikk, egne øretelefoner, spillkort, bilbingo o.l.
Tips 4: Pakk en badebag

Pakk en egen badebag med badetøy, håndklær og solkrem til hele familien. Sett den lett tilgjengelig i bagasjerommet på bilen, slik at dere kan stoppe hvor som helst på en strand om dere får fint vær på ferieturen.


Tips 5: Start ferieturen med full tank

Om det er mulig kan du fylle drivstoff på bilen få dager før dere reiser, slik at du kan starte turen med full tank og slippe å stoppe for å fylle drivstoff tidlig på turen. Fyll gjerne på søndag eller mandag morgen for å få best mulig pris.


Tips 6: Lag lunch/middag kvelden før

Det blir som regel alltid billigere å ha med egen mat, enn å stoppe for å kjøpe seg noe på turen. En god lunch eller middag kan du lage kvelden før du reiser. Tips til middagsmat som er grei på biltur er:

  • Kyllingsalat med egg, pastaskruer, grønnsaker, kyllingbiter og salat. Fyll en liten plastboks til hver i familien, og skriv navn på. Husk plastgaffel!
  • Pannekaker som stekes kvelden før, og smøres med smør og sukker før de rulles og puttes i en brødpose.
  • Pølser som varmes i termos. Fyll termoser med kokende vann og pakk ned sammen med pølser og pølsebrød. Et par timer før dere skal spise middag, putter dere pølsene oppi termosene så de blir varme før middag.
Tips 7: Pakke snacks i små poser

Små plastposer med lynlås selges på IKEA og flere andre steder, og disse er godt egnet til å fylle snacks i - slik at du bare kan sende en pose til baksetet når et barn har behov for litt påfyll. Fyll posene med ulikt innhold som passer til et lite mellommåltid: Kjeks, oppskåret frukt, gulrotstenger, potetgull og nøtteblanding (som du enkelt lager selv av mørk sjokolade, rosiner og hakkede mandler).


Tips 8: Drikkeflasker med vann til alle

Det kan fort bli dyrt om du må stoppe på en bensinstasjon for å kjøpe en vannflaske til hver person i familien, så ta med vannflasker hjemmefra. Ønsker du kaldt vann? Fyll ca 1 dl vann i hver flaske og putt de i fryseren kvelden før. Rett før avreise, fyller du flaskene fulle av vann. Ta også med en eller to store flasker med frossent vann som kan ligge i bagasjerommet under turen - og fyll på drikkeflaskene når dere har behov for påfyll av kaldt vann underveis.


Tips 9: Spis frokost i bilen

Kjøp et oppskåret brød og et par pålegg, og smør frokost mens dere kjører. Da slipper du å rydde og vaske opp hjemme før avreise, og dere kommer dere avgårde litt raskere.
Tips 10: Lån lydbøker fra biblioteket

Å lytte til en lydbok sammen, er utrolig koselig og skaper fellesskapsfølelse. Lån ulike lydbøker som kan falle i smak for alle i familien, og putt de gjerne i en CD-mappe slik at de er lett tilgjengelig under bilturen.


Bonustips: Pakk ut i bilen dagen før!

Hvis du pakker ut i bilen kvelden før, kan du starte tidlig dagen etter og slippe stresset med å pakke ut mens alle skal gjøre seg klare. Mindre stress gir bedre humør - og godt humør er kanskje noe av det viktigste å huske på når man reiser på biltur sammen med hele familien!"Skap gode minner sammen med barna dine ved å dra på en bilferie sammen. Dersom du planlegger godt, kan du dra på bilferie selv med et stramt budskjett! Det viktigste er ikke hvor dere drar eller hva dere gjør - men at dere bruker tid sammen!Se også vår video på YouTube: 10 TIPS TIL BILLIG FERIE MED BARN!


Relaterte artikler

Meny

Innstillinger

Del