Påsketakketre - påskeaktivitet med fokus på Jesus

Postet 2020-03-19

Påskeaktivitet for små og store


Påskeaktivitet med barna

Skal du feire påske sammen med barn? Her er et tips til en koselig påskeaktivitet for hele familien, som både store og små kan være med på. Vi viser deg hvordan du og barna kan lage et påsketakketre! Dette er fin og koselig hjemmelaget påskepynt som peker på Jesus.

Påske med Jesus i sentrumTakknemlighet

Påska er en fin tid til å fokusere på takknemlighet, og å minne oss på hvorfor vi feirer påske - nemlig at Jesus døde og stod opp igjen.Hele påskebudskapet peker på Jesus - i Hans død finner vi liv.Lag påskepynt med barna

Skal du på hytta i påska? Eller planlegger en rolig påske hjemme med barna? Denne enkle påskeaktiviteten krever lite utstyr, og om du planlegger litt i forveien kan du ta med deg alt du trenger i sekken på hyttetur. 


Tips til søndagsskoler

Er du søndagsskolelærer, eller jobber på kristen skole eller barnehage? Trenger du tips til enkel påskepynt med fokus på Jesus? Denne aktiviteten fungerer også utmerket å gjøre sammen med en gruppe barn. Barna kan da enten lage et felles påsketakketre, eller de kan lage egne lapper som de tar med hjem for å henge familiens påsketakketre.Påsketakketreet kan også pyntes med fjær og egg.


Et påsketakketre kan hjelpe barna å ha fokus på Jesus i påska. På lappene skriver vi ned bønner der vi takker Jesus!HVORDAN LAGE PÅSKETAKKETRE:


Du trenger saks, lim, farget kartong, hyssing, hullemaskin, blyant, vase med kvister

og noen bilder av Jesus i påskeuka (gratis pdf-fil med bilder finner du nederst på siden!)  • Start med å plukke kvister fra et tre
  • Sett kvistene i vann i en stor vase
  • Last ned vår pdf med bilder av Jesus i påskeuka og print de ut på papir (eller finn egne bilder på internett)
  • Klipp ut bildene av Jesus
  • Legg bildene på farget kartong, og klipp ut kartongen så den blir litt større enn bildene
  • Lim bildene på kartongen
Bilder med påskemotiver, limt på farget kartong  • Ta hull i de to øverste hjørnene av hvert bilde, og tre i hyssing (denne skal fungere som oppheng)
Hyssingen gjør at vi senere kan henge bildene på påsketakketreet


  • På baksiden av lappene skriver vi takkebønner, der vi takker Jesus for det vi er takknemlig for og for det Han gjorde for oss i påska
  • Les bønnene høyt og heng dem på kvistene
Påsketakketre er enkelt å lage! Kvistene vil spire i løpet av påsken og minne oss om at

Jesu død og oppstandelse gir oss liv.


KLIKK PÅ BILDET UNDER FOR Å LASTE NED BILDER TIL DITT PÅSKETAKKETRE (gratis pdf-fil):

Se vår video om hvordan du kan lage et påsketakketre her:

Se alle våre videoer på youtube.com/hjertehjemmeHva slags påskepynt bruker du å lage sammen med dine barn? Legg gjerne igjen en kommentar under her!

Relaterte artikler

Meny

Innstillinger

Del