Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Ha hjertet hjemme (5 tips til foreldre)

Postet 2019-06-04


Er du mamma eller pappa til små barn? Er dagene dine fulle av jobb, trening, møter, verv og oppgaver utenfor hjemmet? I dagens samfunn er det mye som drar oss ut av hjemmet vårt. Familien vår er det viktigste vi har, og det som skjer hjemme har stor verdi! Hvordan få hjertet mer hjemme? Her får du fem tips!

Invester i det som aller viktigst i livet ditt1. God atmosfære

Skap en god atmosfære hjemme. Det er viktig at alle trives og har lyst å være hjemme. Ha en god tone, kos dere sammen og skap et varmt og trygt hjem.


Glede er viktig i hverdagen!2. Be for barna dine

Bønn er noe av det viktigste vi gjør. Bønn kan forandre alt, inkludert våre hjerter. Hjertene våre blir vendt mot barna våre når vi ber for dem. Vi har laget en bønneplakat med 31 bibelske bønner, som kan hjelpe deg til å be for barna dine hver dag.

Bønneplakat: "31 bibelbønner å be over dine barn"3. Gjør noe sammen med barna

Finn på noen små eller store prosjekter som barna og du kan gjøre sammen. Det trenger ikke koste masse i kroner og øre, men se det som en investering - og god bruk av tiden din. Du kan for eksempel lage en kjelke av gamle skistarte en liten kjøkkenhage sammen med barna, tegne sammen, bygge fantasislott i lego eller lese gode bøker sammen under et teppe i sofaen mens deres spiser popcorn.

Oppskrift for moro en kald vinterdag: Ta to gamle ski og en palle - og lag en

skikjelke sammen med barna. Dra på aketur sammen etterpå!4. Si noe fint hver dag

Bruk gode ord når du snakker til barna dine, og si noe fint til dem hver eneste dag. Ordene dine kan bekrefte og anerkjenne. I stedet for å si: "Så flink du er", kan du heller rose ulike karaktertrekk som du ser i barna. Si for eksempel: 

  • "Så tålmodig du er!" 
  • "Nå så jeg at du var vennlig mot lillebror" 
  • "Jeg takker Gud for den kreativiteten Han har gitt deg!"
  • "Takk for at du er lydig og kommer når jeg roper på deg"


Når vi som foreldre bruker gode ord til barna våre hver dag, legger vi til rette for

en familiekultur av gode ord, kjærlighet og varme.Alle i en familie har hver dag behov for å få høre at de er elsket - både gjennom ord og handling!5. Familiesamling hver dag

Alle småbarnsfamilier vet at dagene kan bli fulle og vi rekker ofte ikke alt vi hadde planlagt. Derfor er det viktig å prioritere tid til det som er aller, aller viktigst i livet! Sett av noen minutter daglig der du formidler det aller viktigste i livet til barna dine.

Du kan starte med to-tre minutter, og heller utvide tiden så snart det har blitt en fast vane. Litt er bedre enn ingenting, ikke sant?!

For oss som er kristne er det å formidle Jesus til barna våre noe av det viktigste i livet. Snakk om Jesus, be sammen, syng sammen, les fra barnebibel eller andaktsbok for familier.

Hvilken tid på dagen passer best for din familie å ha en familiesamling? Tidlig morgen,

rundt middagsbordet, mens barna spiser kveldsmat eller på sengekanten om kvelden?Har din familie en daglig familiesamling? Legg gjerne igjen en kommentar!Få mer inspirasjon til foreldrerollen og se vår video her:Husk: Abonner på vår YouTube-kanal for å få med deg alle våre videoer!

Relaterte artikler

Meny

Innstillinger

Del